Baby

Mijn 7 Newborn Baby Must Haves

Vandaag schrijf ik over mijn zeven favoriete items voor een pasgeboren baby.

1.Hydrofieldoeken: klein, groot en washandje

Hydrofieldoeken of tetradoeken zijn een echte must have! Thuis heb ik ze in alle vormen en maten. De gewone hydrofieldoek gebruikte ik zeker in het begin heel veel bij het voeden. Flore had heel veel last van reflux, waardoor deze doeken zeer intensief gebruikt werden. Nu gebruiken we vooral de grote doeken. Deze doen bij ons dienst als badhanddoeken. Ze zijn zacht en aangenaam om de babyhuid mee af te drogen. Ook de washandjes van hydrofielstof worden hier intensief gebruikt. Een absolute topper dus voor alle mama’s!

2. Draagdoek of draagzak

Wij gebruikten de Babylonia Tricot-Slen

Wanneer Flore moeilijk in slaap kon vallen of wanneer ze over haar toeren was, was dit echt ons redmiddel. Dan staken we Flore in de draagdoek en na 5 à 10 minuutjes wandelen lag onze kleine meid in slaap. Het kan ook verlichting bieden voor kindjes met reflux. Doordat ze hier recht in zitten, hebben ze minder last. De draagdoek heeft ons echt super hard geholpen!

3. Omslagrompers

Een pasgeboren baby is nog zo fragiel en je wil hem of haar absoluut geen pijn doen. Onze dochter was heel klein bij haar geboorte en ze voelde zo frèle aan dat we geen rompertje over haar hoofd durfden trekken. Hiervoor zijn omslagrompertjes super handig. Geen gedoe met het rompertje over het hoofdje van je baby te trekken. En gedaan met de schrik!

4. Inbakerslaapzakjes

Wij gebruikten de Ergococoon van Ergopouch. Deze slaapzakjes kan je gewoon gebruiken en als inbakerslaapzak.

Sommige kindjes hebben nog nood aan ingebakerd slapen. Het kan het veilige gevoel terugbrengen van in de baarmoeder. Hierdoor kunnen ze zichzelf ook niet wakker slaan met hun armpjes. Voor sommigen is het een echt hulpmiddel. Aangezien niet elk kindje fan is van inbakeren, hebben wij deze slaapzakjes van Ergopouch aangekocht. Je kan deze gebruiken als gewone slaapzak en ook gebruiken om in te bakeren. Flore heeft hier zowel ingebakerd als gewoon in geslapen en wij zijn fan! Doordat ze van biologisch katoen zijn, zijn ze super aangenaam. Ze bestaan ook in verschillende diktes, waardoor je altijd een slaapzak vindt voor het juiste seizoen.

5. Bed Blocks

Zoals ik reeds eerder meldde, had Flore veel last van Reflux en dan is het echt raadzaam om het hoofdeinde van het bedje hoger te plaatsen. Hierdoor kan de melk moeilijker terug naar boven komen. Voor ons waren deze Bed Blocks dus een echte must have!

6. Borstvoedingskussen of Babynestje

Wanneer je je babytje voor de eerste keer in een bedje legt, lijkt het wel te verdrinken in dat grote bed. Daarom gebruikten wij een borstvoedingskussen om het bedje wat knusser en gezelliger te maken, maar hiervoor kan je ook zeker een babynestje gebruiken. Wij deden trouwens een hoes over het borstvoedingskussen waardoor dit een gezellig nestje werd waarop/waarin we Flore te slapen konden leggen. Ze sliep hierdoor als een roosje, dus een echte aanrader!

7. Bademmer

Het eerste badje geven is zo’n leuk moment voor mama en baby. Ze genieten van het warme water dat hen doet denken aan de tijd in mama’s buik. Wij gebruikten thuis de bademmer voor Flore, omdat ze hiervan een zeer geborgen gevoel krijgen. Het is ook heel fijn dat er veel minder water in moet dan in een gewoon badje. Wij en vooral Flore vonden het zalig om in de emmer te badderen.

Ziezo dit zijn mijn zeven must haves voor een pasgeboren baby. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere super handige en noodzakelijke zaken. Via deze blog geef ik jullie gewoon mee wat ik echte toppers vond in de eerste maanden.

Bedankt voor het lezen van deze blog! Hopelijk hebben jullie ervan genoten! Heel veel groetjes!

Sien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *